Find vej: Forside » Artikler » Aarhus: Smid brillerne og se kunsten klart

Aarhus: Smid brillerne og se kunsten klart

Lagt på Vores-tandlæge.dk den 27-11-2014 af DentistMaster

Når EuroEyes holder infoaften på ARoS 26. november, kan østjyderne både høre om, hvordan de permanent kan slippe for briller ved hjælp af en ny behandlingsform samt komme gratis ind på ARoS’ museum. Den teknologiske udvikling har i de seneste år gjort det muligt at smide brillerne ved hjælp af en såkaldt linseudskiftning. Behandlingen foregår ved, at den slidte naturlige øjenlinse udskiftes med en kunstig og fuldt funktionsdygtig linse, der holder resten af livet. – Der er sket en revolution for dem, der gerne vil af med brillerne. Takket være de nyeste trifokale linser kan folk med eksempelvis alderssyn opnå et mere perfekt resultat end nogensinde før – og priserne skræmmer næppe, hvis man er vant til at købe briller med glidende overgang, fortæller Jannik Boberg-Ans, cheflæge hos EuroEyes, der er europæisk markedsleder. I Aarhus driver EuroEyes øjenklinik i hjertet af Aarhus over for Banegårdspladsen.

Når EuroEyes afholder infoaften ved Jannik Boberg-Ans 26. november på ARoS i Aarhus, kan alle interesserede blive klogere på de nyeste muligheder for at slippe for briller. Derudover får alle deltagere også mulighed for at besøge ARoS’ forskellige udstillinger kvit og frit både før og efter informationsmødet.

– Behandlingen, hvor man udskifter linserne, er en afprøvet operationsform, og hos EuroEyes har vi forfinet behandlingen, så vi er blandt de absolut bedste. Vores kirurger har mange års erfaring, og vi mærker i øjeblikket en større og større efterspørgsel på operationen, der befrier danskerne for deres briller, forklarer Jannik Boberg-Ans, der også nævner, at det dog endnu er forholdsvis få danskere, der kender til muligheden.

Nemmere hverdag
En af de første danskere, der har fået nye øjenlinser, er den 54-årige Lone Aagaard, som også vil være oplægsholder til infoaftenen. I august gennemgik hun en operation, der har gjort hverdagen meget nemmere.

– Mine arme var blevet for korte, når jeg skulle læse, og det var meget generende, at jeg aldrig kunne finde brillerne, når jeg skulle bruge dem, fortæller hun.

Lone Aagaard havde ingen betænkeligheder ved at lade sig øjenoperere, selvom det for mange kan være grænseoverskridende. Indgrebet gik meget let, og faktisk frygter hun i dag tandlægestolen betydeligt mere.

Selve linseudskiftningen tog få minutter for den 54-årige, der til daglig har sit eget firma. Inden indgrebet blev Lones øjne dryppet med bedøvelse, mens indgrebet foregik ved fuld bevidsthed.

Du kan – gratis og uforpligtende – høre mere om mulighederne for at få en linseudskiftning, når EuroEyes afholder infoaften hos ARoS den 26. november fra klokken 19.00 til 21.00. På aftenen vil de fremmødte have mulighed for at stille spørgsmål til Lone Aagaard. Tilmelding skal ske på www.euroeyes.dk/infoaftener eller tlf. 7027 4553.

EuroEyes består af 23 klinikker i Danmark, Kina og Tyskland, som korrigerer synsfejl med linseudskiftning samt nyeste laserteknologi. Klinikkerne har behandlet over 300.000 patienter for alle grader af nærsynethed, langsynethed, bygningsfejl og grå stær. Desuden opereres stadig flere for alderssyn for at undgå brug af læsebriller.