Find vej: Forside » Artikler » Lisbeth Løvenov bliver ny landsformand for Zonta Danmark

Lisbeth Løvenov bliver ny landsformand for Zonta Danmark

Lagt på Vores-tandlæge.dk den 02-06-2016 af DentistMaster


Tandlæge Lisbeth Løvenov, Holte er ny landsformand for netværks- og serviceorganisationen Zonta Danmark.Tandlæge Lisbeth Løvenov, Holte er ny landsformand for netværks- og serviceorganisationen Zonta Danmark.
Lisbeth Løvenov overtager posten 1. juni efter Ella Schumann og bliver dermed formand for 21 danske klubber og 578 medlemmer, blandt andet den helt nye Greve Zonta Klub, der netop er stiftet her i maj.

Zonta Danmark er en del af Zonta International, der arbejder for at styrke kvinders forhold og muligheder over hele verden gennem hjælpeprojekter, økonomisk støtte til uddannelse og ved at være talerør for lige rettigheder. I Danmark støtter Zonta blandt andet organisationen Girltalk og undervisningsprojektet til lærere i folkeskolen, ’Tør vi tale om det’, der handler om at ruste lærere til at tale med børn om vold i familien. Internationalt er Zonta ngo-samarbejdspartner med FN og støtter et projekt i Liberia, der hjælper kvinder med at blive behandlet efter svære fødselsskader (fistula), forebyggelse af overførsel af HIV fra mor til barn, i Rwanda, undervisning i køn og lige rettigheder på skoler i Vietnam, kampen mod børneægteskaber i Niger og flere projekter om at bekæmpe vold mod piger og kvinder.
Derudover har Zonta International en række legater og priser, der hvert år støtter kvinders uddannelse, studier og forskningsprojekter.

- Her i Danmark har vi ikke de store problemer med kvinderettigheder og ligestilling. Det er i udlandet, de store opgaver er på det område. Da jeg selv er indenfor sundhedssektoren, så må sundhed være et af de primære områder, hvor vi sætter ind, men jeg er også meget interesseret i at støtte kvinder gennem undervisning og uddannelse, siger Lisbeth Løvenov.
- Uddannelse er den eneste måde at fremme kvinders stilling. Lidt småpenge her og der til projekter nytter her og nu, men på lang sigt skal kvinder selv i gang, og der er Zonta god til at motivere og inspirere. Det handler om at være med til at skabe en ligeværdig tilværelse for mænd og kvinder, fortæller Lisbeth Løvenov om sit engagement i Zonta.
Lisbeth Løvenov, der er medlem af Zonta Klub København I, er privatpraktiserende tandlæge i Charlottenlund og diplom akupunktør men arbejder også som frivillig tandlæge for ‘Bisserne’, der behandler social udsatte patienter, hjemløse på Kofoeds Skole og Mændenes Hjem.
Posten som landsformand er tidsbegrænset til to år. Ved formandsskiftet overtager Aase Schmidt, fra Næstved Zonta Klub posten som vicelandsformand.