Find vej: Forside » Artikler » Odense: Tandprotetiker vinder hædersbevis

Odense: Tandprotetiker vinder hædersbevis

Lagt på Vores-tandlæge.dk den 24-05-2016 af DentistMaster


Den erfarne kliniske tandtekniker Birgitte Bergerling er af sine kolleger netop kåret som Årets Tandprotetiker 2016 for sit imponerende arbejde i klinikkerne i Odense og Svendborg.Glæden var stor, da Birgitte Bergerlings navn for nylig rungede ud af højttalerne på Tandprotetikerens årlige generalforsamling. Den landsdækkende kæde af kliniske tandteknikere udnævnte nemlig Birgitte Bergerling som Årets Tandprotetiker 2016. Hun er indehaver og daglig leder af to klinikker i henholdsvis Odense og Svendborg.

Årets Tandprotetiker bliver hvert år givet til den klinikchef, der klarer sig bedst ud fra nogle objektive parametre som kundetilgang, investeringer i efteruddannelse og tilfredshed blandt både kunderne og medarbejderne. Normalt er det kædens klinikchefer, der nominerer kolleger, men for første gang nogen sinde, havde også Birgitte Bergerlings 11 medarbejdere skrevet en rosende anbefaling af deres arbejdsgiver.

– Birgitte Bergerling er en meget klar vinder i år. Hun scorede højst på alle parametre, og den personlige anbefaling understregede blot yderligere, at titlen som Årets Tandprotetiker 2016 er meget velfortjent. Succesen i de to klinikker skyldes, at hun efter min opfattelse er den, der mest disciplineret og effektivt omsætter Tandprotetikeren-konceptet til virkelighed. Det begynder med et løfte om at sætte patienten i centrum og strækker sig til de altomfattende kvalitetsbegreber, der ikke kun gælder proteserne, men også samarbejdet med tandlæger og det offentlige sundhedssystem, siger Sven Erik Sørensen, administrerende direktør i Tandprotetikeren.

Personalets ære

Hovedpersonen selv er særligt stolt af hæderen, fordi det seneste år har budt på store udfordringer i forbindelse med hele tre barselsorlover blandt de 11 medarbejdere. Hun var dermed den eneste faste kliniske tandtekniker, der forestod arbejdet med patienterne i stolen, assisteret af to kliniske tandteknikerassistenter.

– Jeg blev rigtig glad og overrasket, da jeg fik prisen. Det har været et til tider kaotisk år med tre vikariater og en masse overarbejde, hvor vi alle har måttet løbe ekstra hurtigt. Denne anerkendelse er i høj grad personalets ære. De har alle knoklet ekstremt meget, og det er dejligt at mærke den holdånd, vi har skabt, siger Birgitte Bergerling.

Hun har til tider været nødsaget til at hidkalde tidligere elever, der til dagligt læser til klinisk tandtekniker på Århus Tandlægeskole, som ekstra hjælp, ligesom hendes far og pensioneret tandtekniker, Michael Bergerling, også har bistået i de mest pressede perioder.

Hæderen kommer samme år som Birgitte Bergerlings 20-års jubilæum som klinikchef. I oktober 1996 startede hun Tandprotetikeren-afdelingen i Odense på Vestergade og rykkede den for fire år siden til Torvegade i større og mere handicap venlige lokaler. I 2004 overtog hun Tandprotetikerklinikken i Korsgade i Svendborg, da indehaveren gik på pension og har ligeledes rykket denne klinik til større og mere handicapvenlige lokaler på Havnepladsen, Det Gule Pakhus. Siden har hun delt sin tid ligeligt mellem de to klinikker.


Fakta: Tandprotetikeren er en landsdækkende kæde bestående af 25 kliniske tandteknikere over hele landet, der benytter de nyeste metoder til at skabe skræddersyede tandproteseløsninger til deres patienter. Kæden giver landsdækkende tryghedsgaranti og tilbyder kunderne at få deres penge igen, hvis de ikke er tilfredse med resultatet. Klinikkernes patienter inddrages aktivt, så resultatet passer den enkelte.