Find vej: Forside » Artikler » Aarhus: Tandprotetikeren uddeler legater for 25.000 kroner

Aarhus: Tandprotetikeren uddeler legater for 25.000 kroner

Lagt på Vores-tandlæge.dk den 06-08-2015 af DentistMaster


I forbindelse med årets dimissionsfest på SKT, der har til huse ved Tandlægeskolen i Aarhus, har tre unge kliniske tandteknikere modtaget rejselegater. Bag legaterne står den landsdækkende kæde Tandprotetikeren.Normalt er det de færdiguddannede, der har mest at fejre til en dimissionsfest. Men til SKT’s (Skolen for Klinikassistenter, Tandplejere og Kliniske Tandteknikere ved Aarhus Universitet) afgangsfest var der også tre studerende på første årgang af uddannelsen som klinisk tandtekniker, der kunne glæde sig ekstra meget. De modtog nemlig et rejselegat fra Tandprotetikeren på 25.000 kroner.

De tre vindere, Stefan Lukic, Maria Toft Hansen og Tina R. Kjærulff, har alle sat Canada som mål for deres rejse. Det er planen, at de tre skal tilegne sig store mængder ny viden i forbindelse med rejsen, som de efterfølgende skal dokumentere for Tandlægeskolens øvrige elever.

For Tina R. Kjærulff bliver turen til Canada et møde med blandt andet en ny arbejdskultur. – Det bliver spændende at se, hvordan man arbejder i Canada. Jeg forventer at blive mere selvstændig, og det er også mit håb, at jeg kan dele faglig viden med mine medstuderende, når jeg kommer tilbage, forklarer legatmodtageren, der oprindelig kommer fra Københavns Nordvestkvarter, men lige nu bor midt i Aarhus.

Oplagt med et rejselegat

Hos Tandprotetikeren er der stor tilfredshed med, at virksomheden kan hjælpe de studerende til gode oplevelser og ny faglig inspiration i udlandet.

– Det er oplagt for os at støtte tandteknikerne på den måde, da vi jo har en tilknytning til uddannelsen. Samtidig er det en relativt ukendt uddannelse med forholdsvis få studerende, som godt kan bruge erhvervslivets opbakning, fortæller Peter Cavling, der er ansvarlig konsulent hos Tandprotetikeren.

Uddannelsen som klinisk tandtekniker er en toårig overbygningsuddannelse, og de tre legatmodtagere er udvalgt af uddannelsesstedet.

Fakta: Tandprotetikerens Rejselegat er på 25.000 kroner og uddeles til kliniske tandteknikere på andet semester. Det primære mål med legatet er at give studerende mulighed for at få en international dimension på deres uddannelse ved et universitet eller en godkendt praktikplads.

Tandprotetikeren er en landsdækkende kæde bestående af 26 kliniske tandteknikere over hele landet, der benytter de nyeste metoder til at skabe skræddersyede tandproteseløsninger til deres patienter. Kæden giver landsdækkende tryghedsgaranti og tilbyder kunderne at få deres penge igen, hvis de ikke er tilfredse med resultatet. Klinikkernes patienter inddrages aktivt, så resultatet passer den enkelte.