Find vej: Forside » Artikler » Akuthjælp-app er blevet endnu bedre

Akuthjælp-app er blevet endnu bedre

Lagt på Vores-tandlæge.dk den 14-08-2014 af DentistMaster

Den nationale akuthjælp-app er blevet opdateret på otte konkrete punkter. Opdateringerne er baseret på brugeranmeldelser, og vil blandt andet komme blinde og svagtseende til gode. Downloadet 233.000 gange
Nøjagtigt et år efter den nationale akuthjælp-app gik i luften, fejrer den populære app sin fødselsdag med en større opdatering. Siden lanceringen sidste år er den gratis app blevet downloadet 233.000 gange.

- Det glæder os, at så mange danskere har taget akuthjælp-app'en til sig. Med de nye opdateringer gør vi app'en endnu mere brugervenlig, blandt andre for blinde og svagtseende, siger Carl Holst (V) næstformand i Danske Regioner.

Med akuthjælp-app'en kan borgere, der har brug for hjælp, blandt andet finde den nærmeste akutmodtagelse eller skadestue, det nærmeste apotek eller nummeret på lægevagten.

Otte konkrete forbedringer
Siden lanceringen har borgere kunne sende mails med forslag og kommentarer til akuthjælp-app'en til en postkasse via emailadressen akutapp@regioner.dk

Af de mange forslag, Danske Regioner har modtaget, er der lavet otte konkrete forbedringer af app'en. Her er nogle eksempler:

Der er sket tekniske og layout-mæssige ændringer i forhold til, hvordan man bruger app’en
Giftlinjen er blevet tilføjet
Svagtseende og blinde kan nu benytte app'en - via voice-over for iPhones og talk-back funktion for android.
- Institut for blinde og svagtseende har henvendt sig til os med et ønske om ændringer i akuthjælp-app'en så den kunne tilpasses deres målgruppe. Det har vi selvfølgelig lyttet til, da formålet med akuthjælp-app'en er at give alle vores borgere lettilgængelig information om blandt andet, når de har brug for hjælp, siger Carl Holst.

Nationalt samarbejde
Da den landsdækkende app så dagens lys for et år siden, var den resultatet af et samarbejde på tværs af landets fem regioner.

Den landsdækkende app er udviklet af Regionernes Sundheds-It (RSI). Formanden Jens Andersen glæder sig over regionernes gode samarbejde omkring app'en:

- Det er glædeligt at se, hvor stor betydning vores tværregionale samarbejde på it-området har haft, og hvordan borgerne går i aktiv dialog med os om konkrete forbedringer og ændringer.

Akuthjælp-app’en er gratis.

I Region Hovedstaden har app’en dette indhold:

Egen læge - mulighed for at indtaste information om egen læge, herunder telefonnummer
Akutmodtagelser og akutklinikker - nærmeste behandlingssted med telefonnummer, vejledning, adresse/åbningstider og rutevejledning
Akuttelefon – telefonnummer, vejledninger og åbningstider
Apoteker – nærmeste apotek med telefonnummer, vejledning, adresse/åbningstider og rutevejledning
Psykiatrisk hjælp – telefonnumre på psykiatriske skadestuer, vejledninger, adresse/åbningstider og rutevejledninger
Tandlægevagt – telefonnumre, vejledninger, adresse/åbningstider og rutevejledninger
Kiropraktorvagt – telefonnumre
Vejledninger og åbningstider
Giftlinjen – telefonnummer, vejledning og åbningstider
Pårørende - mulighed for at indtaste informationer om pårørende
Mine data – mulighed for at indtaste information om brugeren. Blandt andet blodtype og allergier