Find vej: Forside » Artikler » GrapeDesign melder klar til eksport

GrapeDesign melder klar til eksport

Lagt på Vores-tandlæge.dk den 14-05-2013 af DentistMaster

Det københavnske design studio GrapeDesign har de seneste år været gennem en rivende udvikling og gør nu klar til et eksportfremstød. Det hele startede i 2005. Den gang var navnet total2office og den bærende ide at lave turnkey kontorindretninger. Siden spirede interessen for godt design og i 2010 blev der bekendt kulør med et navneskifte til GrapeDesign. Med Grape tænkes der på vindruer.

Symbolikken er, at man kan købe en enkelt design drue eller hele klasen; altså den komplette indretning. Således dedikeret til godt design formulerede GrapeDesign et helt nyt idegrundlag. Nu var den bærende ide bedre og smartere design til virksomheder.

I september 2011 designede Christian Nygaard en eksklusiv iPad gulvstander i Corian® og rustfrit stål. Det blev det første produkt i Impact serien. En produktserie der nu tager sit udgangspunkt i at forbedre oplevelsen i virksomheders kundeområder. Det er også denne serie, som danner grundlag for GrapeDesigns eksportfremstød.

Forventningerne er store og bestemt ikke ubegrundede. Virksomheder som nespresso i Belgien, Avinor i Stavanger samt en tandlæge i Rom har f.eks. allerede taget den oprindelige Impact iPad stander til sig. Blot fordi den blev vist på GrapeDesigns danske hjemmeside grapedesign.dk

Derfor tænkes logistikken nu også ind i designet af nye produkter. F.eks. er en helt ny receptionsdisk med pap front designet til at kunne blive leveret på en enkelt euro palle og den oprindelige Impact iPad stander har fået en transportkasse, der gør det muligt at stable i højden og helt til kant på en euro palle.

Netop som vi bestemte os for at satse på engelsktalende markeder fik vi en aftale med tyske Tablet Partner om at de skulle repræsentere os i Tyskland. Så det er lidt svært at forudsige hvor udviklingen bærer os hen.

Men vi er åbne for alle muligheder fortæller GrapeDesigns ejer Christian Nygaard. Målet er i øvrigt ikke at blive kæmpestore ... bare en
god forretning tilføjer Christian med et smil på læben.

For at holde gang i udviklingen, skal der konstant udvikles nye produkter.

Det kan være en udfordring for en lille virksomhed. Men her har GrapeDesign en strategi, der i princippet gør udviklingen af nye produkter til en forretning i sig selv. Danmark er vores sandkasse forklarer Christian og fortsætter. Når vi laver indretninger for vores kunder holder vi sluserne åbne for alle de nye ideer, der opstår. Vi er ikke blege for at kaste lidt ekstra gratis timer ind i en indretning, hvis vi kan se det vil resultere i et nyt Impact produkt.

F.eks. er vores Impact receptionsdisk og Impact pult produkter, der begge oprindeligt er udviklet til kunder. Det er ikke kun i sine indretninger GrapeDesign henter ny inspiration. Det tætte samarbejde med canadiske molo design er også en værdifuld kilde af nye spændende ideer.

Der kan f.eks trækkes tydelige paralleller mellem kurverne fra softwall + softblock til de bløde kurver i Impact produkterne. Det er tydeligt at netop kurverne bidrager til oplevelser og gør virksomheders indretninger mere imødekommende end traditionelle firkantede kontormøbler.

Impact produkterne er nu samlet på den engelske hjemmeside grapecollection.com