Find vej: Forside » Artikler » Julekalendere på DR

Julekalendere på DR

Lagt på Vores-tandlæge.dk den 15-11-2014 af DentistMaster

Fra 1. december og frem til juleaften sørger DR hver dag for juleknas til både børn og voksne. Få overblikket her over DR's julekalendere Der står snart december på kalenderbladet, og for mange betyder det familiestunder og traditioner foran tv-skærmen. DR hjælper hyggen på vej med en række forskellige julekalendere for både børn, voksne og hele familien.

Årets store julekalender på DR1 bliver den nyproducerede 'Tidsrejsen', som sendes hver aften kl. 19.30. 'Tidsrejsen' er en dramaserie for hele familien, hvor 'Tilbage til fremtiden' møder den romantiske komedie.

Videnskabspigen Sofies største ønske er, at hendes mor og far finder sammen igen, så de kan fejre jul, som de plejer. Sofies farfar har opfundet en gyro, som han giver til Sofie. Hvis hun kan få opfindelsen til at virke, kan den bøje tid og sted - som en tidsmaskine! Mens Sofie arbejder på at få gyroen til at virke, bliver hun opsøgt af Dixie, den nye dreng i hendes klasse. Dixie ved tilsyneladende en hel masse om Sofie og hendes familie - ting som han umuligt kan vide… 'Tidsrejsen' byder på spænding og drama for hele familien.

Jultra på Ultra
Som optakt til 'Tidsrejsen', får de større børn masser af jul på Ultra hver aften kl. 19.00-19.30, når kanalen sender 'JULTRA'.

Programmet 'JULTRA - Sofie og Bubbers jul' forsøger gennem hele december at sprede juleglæde på 24 forskellige måder. Det hele bestyres af det lidt umage makkerpar Sofie Linde og Bubber, som har fået deres egen fem minutters tv-jule-snack-kalender. Med skjult kamera sælger Bubber og Sofie hjemmelavede julegaver, overrasker studerende med korsang, og udsætter uforberedte børn for "Den Store Tandlæge Quiz". Man kan også møde kendte som Lina Rafn, Emma Pi, Nikolaj Stokholm, Ultrastyrken og mange andre, som Sofie og Bubber forsøger at sprede julestemning sammen med.

I 'JULTRA - Store Nørdernes Julekalender' bliver julen hver dag vendt på hovedet med skøre eksperimenter og vanvittige byggeprojekter. Og så bliver der konkurreret om at få den perfekte juleaften. Julen er propfyldt med videnskab, og derfor er den store kasse med krudt, konfekt og kemikalier fundet frem. Der er garanti for masser af sjove måder, man kan bruge julens traditionelle "rekvisitter" på. Hvad med en konfektkanon til julens søde sager, brunkager rullet ud med en damptromle, eller et drejende juletræ, så man selv kan sidde stille Hver dag frem til juleaften laver Nørderne nye fantasifulde forsøg med julen og udfordrer hinanden i den store julekonkurrence.

Den halve times 'Jultra' slutter af med 'Pingvinerne fra Madagascar', der følger de fire pingviner fra den velkendte film og deres eventyr i New Yorks Zoologiske Have. Pingvinerne hersker i zoo'en, hvorfra de tager på hemmelige missioner midt i byen.
'Tidsrejsen', som vises på DR1 kan også ses hver aften på Ultra kl. 20.30.

Jul, Jullerup og julemand på Ramasjang
I år er det 40 år siden, at Anton første gang revnede sine bukser foran en hel generation af fnisende børn. Det bliver fejret på Ramasjang hver dag kl. 17.10 med et gensyn af 'Jullerup Færgeby'. Julekalenderen foregår i den lille havneby Jullerup Færgeby, hvor børnene Anton, Kaja og Knud bor i fyrtårnet. Hver dag ror de ind til byen for at hygge sig med Vera og tilflytteren Jonas. De finder et skattekort, og støttet af kaptajn Guus går de på jagt i byen efter skatten.

Inden færgen går til Jullerup skal de mindste kl. 17.00 med Sebastian Klein på en gammel bondegård langt ude på landet i 'Sebastians jul'. Bondemanden er rejst på ferie, og dyrene skal også mærke, at det er jul, så Sebastian passer dem godt. Samtidig fortæller han om alle de gamle juletraditioner, der er forbundet med bondegårdens dyr. Gedens hår blev eksempelvis brugt til strømpegarn, grisens blære til legetøj og hestens fedt blev brugt til at koge klejner i. Og så er der selvfølgelig hønsenes æg og koens mælk, der stadig bruges til julelækkerier.

Kl. 18.00 kan ungerne møde 'Den lille julemand'. Traditionerne tilsiger, at det hvert 163. år er tid til at finde en ny Julemand. Nu er tiden kommet. Julemanden skal på pension, og i jagten på sin afløser flyver han til den anden side af kloden for at mødes med den lille forældreløse dreng, Nicholas. Blandt alle verdens børn er han den udvalgte for han har et helt rent hjerte. Men Nicholas er en usikker og genert lille dreng, og så er han bange for at flyve.

På dr.dk/ramasjang er det også muligt at se klassikeren 'Bamses Julerejse'. Alle afsnittene er tilgængelige i hele december.

Ornli' syge gangstere på DR2
Det er ikke kun på Ramasjang, dukkerne indtager julefladen. DR2 får besøg af Ali og Hassan på 12 og 13 år fra 'Yallahrup Færgeby', der blev sendt første gang i 2007 med masser af debat til følge.

Kalenderen er da også alt andet end traditionel, og så er flere af kalenderens emner højaktuelle netop nu. Der bliver både berørt fri hash, rekruttering af terrorister, integration, sproget i debatkulturen, asylpolitik og internationale konflikter. Yallahrup var oprindelig tænkt som en ramadankalender og har derfor 30 afsnit. Det kan ses hver aften kl. 23.00 efter Deadline frem til 30. december.

Og skulle nogen have glemt, hvad serien handler om, er omdrejningspunktet Ali og Hassans store ønske om at blive 'ornli' syge ganstere' og få deres betonforstad Yallahrup Færgeby til at ligne Florida og L.A. Desværre for Ali døjer han med det problem, at han er meget sent udviklet i forhold til sin alder. Det prøver han dog at kompensere for med stoffer, gambling, sex og vold.

DR3 fuckr med dn jul
På DR3 bliver det også jul. Julehyggen - eller uhyggen om man vil - breder sig i december, når årets pakkekalender 'Fuckr med dn jul' sender fem minutter hver aften, kl. 19.00. Vært Jan Hellesøe præsenterer 24 små afsnit om psykologisk manipulation og afslører ukendte fakta om julen.

I en forladt kirke møder han kendte gæster med emner som julefrokosten, pebernødder, snaps, oblater, honninghjerter og mandelgaven. Blandt gæsterne er Thomas Skov, Suzanne Bjerrehuus, Sofie Lassen Kahlke, Mia Lyhne og Tobias Dybvad.

Jul på herberget
Også på P1 er der julekalender. Dog i den lidt mere alvorlige afdeling og fortalt af mennesker, som har ar på sjælen og rust på stemmebåndet. Mennesker som ikke klynker, men hvor overlevelsesinstinktet skinner igennem, og som hver har deres særlige historie.
I P1's nye julekalender møder vi 24 forskellige mennesker fra hele Danmark. Fælles for dem er, at de bor på et herberg. Hver især fortæller de en personlig historie, der kan handle om det meste, men som har afsæt i drømme, håb, kærlighed, savn, sorg, venskab eller familie. De 24 afsnit af 'Jul på herberget' sendes hver dag kl. 10.55-11.00 frem til juleaften. De enkelte historier kan endvidere høres på dr.dk/p1 og på P1s Facebookprofil.

Julekalenderoverblik:

DR1
Kl. 19.30: Tidsrejsen

DR Ramasjang
Kl. 17.00: Sebastians jul
Kl. 17.10: Jullerup Færgeby
Kl. 18.00: Den lille julemand

DR Ultra
Kl. 19.00: JULTRA - Sofie og Bubbers jul
Kl. 19.05: JULTRA - Store Nørdernes Julekalender
Kl. 19.15: Pingvinerne fra Madagascar
Kl. 20.30: Tidsrejsen (Aftenens afsnit fra DR1)

DR2
Kl. 23.00: Yallahrup Færgeby

DR3
Kl. 19.00: Fuckr med dn jul

P1
Kl. 10.55: Jul på herberget