artikel database med alt om alment praktiserende tandlæger, praktiserende specialtandlæger
Find vej: Forside » Artikler

Velkommen til vores store artikel database. Vi opdatere løbende med nye artikler & nyheder med alt om alment praktiserende tandlæger, praktiserende specialtandlæger. Det vil snart blive muligt for vores kunder og brugere som har relevant indhold, at uploade nyheder & artikler til vores database.

Ny håndbog skal styrke inspektorordningen

Sundhedsstyrelsen udgiver en ny håndbog for inspektorordningen i den lægelige videreuddannelse samt en tilhørende ny vejledning.Der er en hjælpende hånd på vej til de læger, der igennem inspektorordningen er med til at sikre kvaliteten af den lægelige og tandlægelige videreuddannelse på uddannelsesafdelingerne rundt om i landet. Sundhedsstyrelsen udgiver en ny håndbog og en tilhørende vejledning.”Den nye håndbog kommer til at styrke inspektorernes indsats for at kvalitetsudvikle og stå for uddannelsen af speciallæger på de forskellige afdelinger. Vi regner også med, at uddannelsesafdelingerne kan bruge håndbogen til at planlægge besøgene,” siger Karen Geismar, der er en del af inspektorsekretariatet i Sundhedsstyrelsen.Lægerne fra inspektorordningen tager rundt og vurderer landets uddannelsesafdelinger for at kvalitetssikre og udvikle uddannelsen af yngre læger. Inspektorerne er..

Sundhedsstyrelsen opdaterer vejledning om MRSA

Vejledningen om forebyggelse af spredning af MRSA er netop udkommet i en ny og opdateret udgave. Der bliver blandt andet sat fokus på at undgå stigmatisering af patienter med MRSA.Siden 2006 har Sundhedsstyrelsen haft en vejledning om, hvordan sundhedspersonale kan begrænse udbredelsen af infektioner forårsaget af MRSA. Formålet er blandt andet at bevare muligheden for at kunne behandle alvorlige MRSA-infektioner med antibiotika.”Heldigvis er MRSA kun meget sjældent årsag til alvorlig sygdom hos folk, der ellers er sunde og raske. Men folk, der er syge eller svækkede, har større risiko for at få en alvorlig sygdom forårsaget af MRSA. Derfor er det vigtigste formål med vejledningen, at vi finder ud af at begrænse sygdom og spredning af bakterierne på blandt andet hospitaler,” siger Bolette Søborg, der er overlæge i Sundhedsstyrelsen.I den nye udgave af vejledningen er det blandt andet..

Digitaliseringsstrategien 2016

Foreningen Far har spurgt digitaliseringsstyrelsen om opdateringen til forældre om fælles børn, som omtales i digitaliseringsstrategien, er færdig og hvad den konkret indeholder og afhjælper. Foreningen Far har gennem flere år sat fokus på digital post og adgange for forældre i Danmark i det moderne familieliv, da vi oplever det er blevet overset hos Ministerierne og i digitaliseringsstrategien. 1.2 mio. fædre modtager ikke samme digitale post ved barnet fødsel, sundhedspleje, tandlæge og institutioner. Almindelige sundheds og trivselsmålinger for børn sendes ikke til 400.000 forældre. Hospitalerne sender ikke digital post til 400.000 forældre (kan være akut eller livskritisk med anden forælder bortrejst på job eller ferie). Bekymringer og journaler fra skoler, kommuner og hospitaler sendes ikke altid til begge forældre og der bruges ofte manuelle procedurer med menneskelige fejl...

Ny vejledning skal minimere antallet af ulovlige reklamer for lån

Gennem de seneste tre år har 17 virksomheder betalt bøder for at overtræde reglerne om markedsføring af lån og kreditter til forbrugere. For at øge virksomhedernes kendskab og opmærksomhed på at overholde loven kommer Forbrugerombudsmanden nu med en vejledning.Markedsføring af fx billån, forbrugslån, kassekreditter og kviklån til forbrugere har været i Forbrugerombudsmandens søgelys de seneste år. Oven i de allerede afsluttede bødesager verserer ni sager, hvor der enten ikke er givet tilstrækkelige kreditoplysninger, eller hvor oplysningerne ikke er givet tydeligt nok.Forbrugerombudsmanden offentliggør i dag en vejledning om sin fortolkning af markedsføringslovens § 14 a. Vejledningen henvender sig til alle erhvervsdrivende, der reklamerer for lån til forbrugere. Det kan fx være låneudbyderne selv eller virksomheder, som sælger deres produkter finansieret, fx cykel- og bilforhandlere,..

Orienteringsløberen Maja Alm genvinder VM

Ved VM i orienteringsløb i svenske Strömstad har Maja Møller Alm vundet guld på sprintdistancen for andet år i træk!Midt i den danske medaljerus ved OL i Rio har vi fået et bemærkelsesværdigt dansk sportsresultat i svenske Strömstad. Maja Møller Alm kan for andet år i træk kalde sig verdensmester i orienteringsløb på sprintdistancen! ”Det er en utrolig flot præstation af Maja Møller Alm. Maja er ikke bare en verdensklasse orienteringsløber. Hun er samtidig et mønstereksempel på en dual carrer-atlet, i det hun ved siden af sin eliteidrætskarriere følger et krævende tandlægestudie på Århus Universitet. At Maja så ikke bare én gang, men to gange i træk formår at vinde VM-guld, er imponerende,” siger Team Danmarks direktør Lone Hansen.Dansk Orienterings-forbund har i en årrække arbejdet yderst professionelt med at optimere talent- og elitestrukturen omkring elitecentret i Århus. Det..

Det handler om børns sundhed og gode værdier

Et flertal af Danmarks befolkning finder i målinger, at det største ligestillingsproblem vi har i Danmark er børn og fædres rettigheder. Foreningen Far må pointere, at befolkningen har ret for det generelle billede og dokumentationen viser, at der sker markant, strukturel og ulovlig diskrimination af børn.Berlingske bragte den 14. august 2016 en kronik under overskriften ”Nej, det er ikke synd for skilsmissefædre” af Amalie Lyhne, cand.scient.pol., debattør og blogger samt tidligere pressechef hos Liberal Alliance. Foreningen Far vil gerne, som en af verdens ældste fædre organisationer, kommenterer kronikken og hilser saglig debat velkommen. Berlingske er blevet tilbudt at bringe Foreningen Fars kommentar.I kronikken skriver forfatteren, at ”der sker ikke diskrimination i Danmark 2016” selvom et flertal af Danmarks befolkning i målinger finder, at det største ligestillingsproblem vi..

Er patienternes tænder grønne, gule eller røde?

Sundhedsstyrelsen offentliggør en ny version af den retningslinje, der vejleder tandlæger og tandplejere om, hvor ofte deres patienter skal indkaldes til regelmæssig undersøgelse i tandplejen.Den opdaterede udgave indeholder en præcisering af de diagnostiske overvejelser vedrørende tandkødsbetændelse (gingivitis) og vejleder tandlæger om, hvornår patienter med blødning fra tandkødet har behov for mere intensiv forebyggelse og kontrol i enten det gule eller det røde spor. ”Opgørelser fra regionerne har vist, at en stor andel af patienterne er visiteret i rød og gul kategori og kun en mindre andel i den grønne kategori. Det har givet os anledning til at se på, om vores retningslinje var præcis nok, og på den baggrund vurderede vi, den skulle opdateres med vejledning om, hvordan tandlæger og tandplejere skal undersøge patienterne for tandkødsbetændelse og placerer dem i enten det..

Skal du på bil ferie? Disse 5 ting, skal du have styr på

Sommeren er højsæson for bilferie. Vi giver dig her 5 gode råd til, hvad du skal huske, inden du drager afsted på din ferie og hvordan du skal forholde dig, hvis du bliver bestjålet eller kommer ud for en ulykke.En god bilferie starter allerede hjemmefra og gerne flere uger før. Vil du være sikker på, at din ferie ikke bliver ødelagt, hvis du f.eks. er ude for en ulykke, så er det en god idé med en grundig forberedelse. Her er 5 ting, du bør have styr på, inden du drager på ferie:1. Det røde KortHvis du har tegnet en kaskoforsikring hos et forsikringsselskab i Danmark, som er medlem af Rødt Kort-ordningen (det er de fleste), har du ret til vejhjælp i udlandet.Er du ude for en ulykke i udlandet, kan du med Rødt Kort-ordningen få hjælp til:• Vejhjælp på skadestedet• Bugsering• Hotel og nødvendig lokaltransport• Udlejningsbil• Hjemrejse• Hjemtransport af køretøj• Fremskaffelse..

Lisbeth Løvenov bliver ny landsformand for Zonta Danmark

Tandlæge Lisbeth Løvenov, Holte er ny landsformand for netværks- og serviceorganisationen Zonta Danmark.Tandlæge Lisbeth Løvenov, Holte er ny landsformand for netværks- og serviceorganisationen Zonta Danmark. Lisbeth Løvenov overtager posten 1. juni efter Ella Schumann og bliver dermed formand for 21 danske klubber og 578 medlemmer, blandt andet den helt nye Greve Zonta Klub, der netop er stiftet her i maj.Zonta Danmark er en del af Zonta International, der arbejder for at styrke kvinders forhold og muligheder over hele verden gennem hjælpeprojekter, økonomisk støtte til uddannelse og ved at være talerør for lige rettigheder. I Danmark støtter Zonta blandt andet organisationen Girltalk og undervisningsprojektet til lærere i folkeskolen, ’Tør vi tale om det’, der handler om at ruste lærere til at tale med børn om vold i familien. Internationalt er Zonta ngo-samarbejdspartner med FN og..

Odense: Tandprotetiker vinder hædersbevis

Den erfarne kliniske tandtekniker Birgitte Bergerling er af sine kolleger netop kåret som Årets Tandprotetiker 2016 for sit imponerende arbejde i klinikkerne i Odense og Svendborg.Glæden var stor, da Birgitte Bergerlings navn for nylig rungede ud af højttalerne på Tandprotetikerens årlige generalforsamling. Den landsdækkende kæde af kliniske tandteknikere udnævnte nemlig Birgitte Bergerling som Årets Tandprotetiker 2016. Hun er indehaver og daglig leder af to klinikker i henholdsvis Odense og Svendborg. Årets Tandprotetiker bliver hvert år givet til den klinikchef, der klarer sig bedst ud fra nogle objektive parametre som kundetilgang, investeringer i efteruddannelse og tilfredshed blandt både kunderne og medarbejderne. Normalt er det kædens klinikchefer, der nominerer kolleger, men for første gang nogen sinde, havde også Birgitte Bergerlings 11 medarbejdere skrevet en rosende..

Ny HPV-vaccine i børnevaccinations­programmet

Fra mandag den 1. februar skifter børnevaccinationsprogrammet HPV-vaccine. Den ny HPV-vaccine hedder Cervarix, og erstatter Gardasil, som har været i brug siden 2009.Skiftet skyldes udfaldet af Statens Serum Institut lovpligtige udbud for vacciner. I udbuddet vægtes fastsatte udbudskriterier for effekt, bivirkninger, sidevirkninger (her vægtes beskyttelse mod kondylomer) samt pris. Efter en samlet vurdering blev vaccinen Cervarix valgt.Cervarix beskytter mod de to onkogene HPV-typer 16 og 18, som er ansvarlig for 70 % af alle tilfælde af livmoderhalskræft. Og både når det gælder beskyttelse mod livmoderhalskræft og når det gælder bivirkninger ligner Cervarix, den HPV-vaccine, som har været brugt indtil nu. Til forskel for Gardasil beskytter Cervarix ikke mod kønsvorter.Cervarix blev godkendt til brug i Europa (EU) i 2007, og der er indtil nu givet ca. 57 millioner doser globalt...

Ny vejledning til dentalsektoren

Lægemiddelstyrelsen har lavet en ny vejledning til dentalsektoren om lovkravene for medicinsk udstyr efter målVejledningen ”Lovkrav for dentalt medicinsk udstyr efter mål”, er udarbejdet som en løftestang til dentalsektoren, fordi inspektioner, i 2011 og 2014, af fabrikanter af dentalt medicinsk udstyr efter mål viste, at mange har vanskeligheder ved at efterkomme lovgivningens krav.Vejledningen giver overblik over lovgivningen og værktøjer til at opfylde lovkravene og henvender sig til tandteknikere, kliniske tandteknikere, importører og tandlæger, der producerer dentalt medicinsk udstyr efter mål.Medicinsk udstyr efter mål er en særlig kategori af medicinsk udstyr, som er specielt fremstillet til én bestemt patient på baggrund af en anvisning fra en autoriseret sundhedsperson (tandlæge eller klinisk tandtekniker). Dentalt medicinsk udstyr efter mål er f.eks. tandkroner, broer og..

Vær opmærksom på interaktion mellem miconazol og warfarin - sikkerhedsinformation til læger og tandlæger

Inden for de seneste fem år har vi i Lægemiddelstyrelsen modtaget flere indberetninger om farmakokinetisk interaktion mellem warfarin (fx Marevan) og miconazol (fx Brentan), der har ført til øget risiko for blødninger (forhøjet INR). I et enkelt tilfælde var INR-stigningen forbundet med livstruende blødninger i mave-tarmkanalen. Derfor er der grund til større opmærksomhed fra læger og tandlæger på interaktionen mellem warfarin og miconazol.Bivirkningsindberetninger og rapporter vedrørende interaktion mellem warfarin og miconazolI Sundhedsstyrelsen har vi modtaget ni indberetninger om interaktionen, mens Dansk Patientsikkerhedsdatabase (DPSD) har modtaget syv rapporter.Indberetningerne omhandler typisk patienter, som er i fast AK-behandling og har fået ordineret Brentan mundhulegel på grund af en candidainfektion i mundhulen. I flere af indberetningerne er der er bekrevet tilfælde af..

Nationale kliniske retningslinjer – har vi opnået det vi ville?

Det og andre spørgsmål vil Sundhedsstyrelsen gerne debattere på en konference den 24. november 2015.Sundhedsstyrelsen er i øjeblikket i fuld gang med at udarbejde Nationale Kliniske Retningslinjer (NKR), der skal medvirke til at sikre ensartede behandlingstilbud af høj faglig kvalitet på tværs af landet.NKR er systematisk udarbejdede, faglige anbefalinger, der kan støtte sundhedspersonale i deres daglige arbejde. Retningslinjerne er baseret på videnskabelige studier og den bedste praksis, og formålet er at understøtte en ensartet indsats på tværs af kommuner, regioner og praksissektoren – uanset hvor i landet patienten bor.Godt og vel halvdelen, 27, af de i alt omkring 50 nationale kliniske retningslinjer er klar. Og de sidste skal være klar i løbet af 2016. For øjeblikket arbejdes der intenst med emner som alkoholmisbrug, OCD, unipolar depression og psoriasis – og i løbet af..

Heidi og HEALE fejrer 10-års jubilæum

Danskerne tyr til alternativ behandling, når vi mangler hjælp til, at håndtere stress på jobbet eller har problemer i livet – det gælder også fredericianerne. Heidi kan i år fejre 10-års jubilæum med sin virksomhed HEALE.DK, der tilbyder forskellige former for alternativ behandling til fredericianerne.10 år som selvstændigHeidi Ezra etablerede i efteråret 2005 HEALE.DK, og de sidste 10 år har været en spændende rejse for Heidi. Til at starte med tilbød hun 3 former for alternativ behandling, men henover årene har hun – i takt med øget efterspørgsel – udviklet sine ydelser, og tilbyder i dag alt fra fyraftensmeditation, tankefeltterapi, kurser i Reiki-healing til en 1-årig Clairvoyant Vejleder-uddannelse. Udviklingen har blandt andet betydet, at HEALE.DK har skiftet lokalitet flere gange. Fra 2005-2008 var virksomheden i Vendersgade, fra 2008-2009 i Norgesgade og derefter i..

Støt syriske flygtninge - ved at gå til tandlægen

Frederiksbergtandlæge giver sin omsætning til Dansk Flygtningehjælp.Lørdag den 24. oktober donerer Sanadent tandlægerne på Frederiksberg hele dagens omsætning til Dansk Flygtningehjælp. Det er klinikkens bidrag til at række en hjælpende hånd til disse stakkels mennesker.Patienterne betaler normal pris for undersøgelser, tandrensning og behandlinger. Alle klinikkens medarbejdere har tilbudt at arbejde gratis og tandklinikken donerer alle materialer mv., så de honorarer, patienterne betaler i løbet af dagen går helt ubeskåret til hjælpearbejdet.Sanadent tandlægerne er en topmoderne tandklinik med sunde holdninger, høj etik og fokus på mennesket bag tænderne. Klinikken lægger vægt på faglig kvalitet, menneskelig service, smertefri behandling, hygiejne, efteruddannelse og brug af moderne udstyr. Og selvfølgelig konkurrencedygtige priser på bl.a. implantater og kroner. Bl.a. har..

Tandprotetikeren ansætter prisvindende tandtekniker

Charlotte Pietsch modtog for nylig prisen som årets kliniker ved sin dimission fra Tandlægeskolen i Aarhus. Nu er hun ansat som klinisk tandtekniker hos Tandprotetikeren i Ringsted.Til dimissionsfesten hos SKT, Skolen for Klinikassistenter, Tandplejere og Kliniske Tandteknikere ved Aarhus Universitet, fik Charlotte Pietsch hædersbevisningen som årets kliniker. Mange i branchen har bemærket den nyuddannede kliniske tandteknikers kvalifikationer, og nu er Charlotte Pietsch blevet ansat hos Tandprotetikeren i Ringsted, hvor hun netop er startet. – Jeg er godt tilfreds med at være kommet i arbejde efter flere år på skolebænken. Der bliver gjort meget for at markedsføre klinikken, og det betyder, at der er masser at lave. Jeg kan få prøvet mig af, men jeg har stor tiltro til mit arbejde, blandt andet på grund af prisen som årets kliniker, forklarer den nyslåede tandtekniker. Inden..

Alle partier står bag Tønders 2016-budget

Stram økonomistyring gennem en årrække giver plads til et rekordstort anlægsprogram med en række forbedringer og udvidelser i Tønder KommuneIgen i år er det lykkedes at skabe bred politisk opbakning til Tønder Kommunes budget. Efter to dages budgetseminar i Skærbæk Fritidscenter har samtlige partier i Kommunalbestyrelsen tilsluttet sig en aftale om budgettet for 2016. Dog er De Konservative og Dansk Folkeparti ikke med i den del af aftalen, der vedrører lukning af plejecentret Rosenvænget i Skærbæk. - Det er meget glædelig og positivt, at vi kan fortsætte det gode og brede samarbejde om den økonomiske kurs i Tønder Kommune. Det sikrer stabilitet og kontinuitet i arbejdet med at udvikle vores kommune til gavn for borgere og erhvervsliv. Opbakningen er opnået ved, at alle har vist ansvarlighed og vilje til at indgå de kompromiser, der er nødvendige i politik for at skabe holdbare..

Aarhus: Tandprotetikeren uddeler legater for 25.000 kroner

I forbindelse med årets dimissionsfest på SKT, der har til huse ved Tandlægeskolen i Aarhus, har tre unge kliniske tandteknikere modtaget rejselegater. Bag legaterne står den landsdækkende kæde Tandprotetikeren.Normalt er det de færdiguddannede, der har mest at fejre til en dimissionsfest. Men til SKT’s (Skolen for Klinikassistenter, Tandplejere og Kliniske Tandteknikere ved Aarhus Universitet) afgangsfest var der også tre studerende på første årgang af uddannelsen som klinisk tandtekniker, der kunne glæde sig ekstra meget. De modtog nemlig et rejselegat fra Tandprotetikeren på 25.000 kroner. De tre vindere, Stefan Lukic, Maria Toft Hansen og Tina R. Kjærulff, har alle sat Canada som mål for deres rejse. Det er planen, at de tre skal tilegne sig store mængder ny viden i forbindelse med rejsen, som de efterfølgende skal dokumentere for Tandlægeskolens øvrige elever. For Tina R...

Personalemangel gør det attraktivt at blive tandtekniker

Selvom mere end hver femte i dag bruger tandprotese, pensioneres der flere kliniske tandteknikere, end der uddannes. Nul arbejdsløshed og forventet personalemangel gør faget til en mere attraktiv karrierevejFor 30 år siden forventede man, at professionen klinisk tandtekniker ikke ville eksistere i dag. Alligevel skønner den frivillige klinikkæde Tandprotetikeren, at 1,2 millioner danskere nu har en hel- eller delprotese i munden. Tallet ventes at være på mindst samme niveau i de kommende år, fordi danskerne bliver ældre, og fordi mange unge har dårlige tænder. Ifølge Tandprotetikeren, der består af 26 klinikker over hele landet, gør mangel på kvalificerede behandlere tandteknikerfaget til en mere attraktiv karrierevej end tidligere. Nu vil kæden styrke sine fremtidige muligheder for rekruttering med et komplet uddannelsesprogram, der skræddersyes til den enkelte elev.– Vores branche..

Studerende viser vejen til store energibesparelser på Panum

Klavs Holst Christensen og Gustav Hellsten læser til maskinmestre og har i et studieprojekt med EC-teknologi halveret strømforbruget for et af Panums ventilationsanlæg. Deres projekt og afsluttende rapport danner nu grundlag for tilsvarende optimering af en stribe af Panums ca. 250 ventilationsanlæg.De to studerende har opnået den store energibesparelse efter grundig research i ventilationsbranchen, bl.a. hos ebmpapst og Kemp & Lauritzen. Deres studier førte dem frem til, at den mest optimale løsning var at udskifte de to gamle remtrukne AC-ventilatorer i anlægget med to nye energibesparende EC-ventilatorer fra ebmpapst.Tilbagebetalingstiden for investeringen er kun 1,5 år, og det har fået Panum til at indskrive de studerendes løsningsmodel i energispareplanen for bygningen, fortæller ledende maskinmester i Campus Service Sund, Carsten Mørch.”Klavs’ og Gustavs resultat har..

Ny leder af tandplejen

Christina Schulze er vendt tilbage til fødebyen Tønder for at blive leder af den kommunale tandpleje Efter nogle år på tandklinikker i hovedstadsområdet er Christina Schulze, 28 år, nu vendt tilbage til fødebyen Tønder for at blive overtandlæge i den kommunale tandpleje. Som overtandlæge er Christina Schulze daglig leder af den kommunale tandpleje med fem klinikker med et samlet personale på 33 personer. Christina Schulze er født og opvokset i Tønder og flyttede i 2006 til Aarhus for at uddanne sig til tandlæge. Efter uddannelsen fik Christina Schulze ansættelse i den kommunale tandpleje i Tårnby Kommune og senere Frederiksberg Kommune og har derudover sideløbende været i privat praksis. Hun har også virket som frivillig tandlæge på ”Mændenes hjem – hjemløseklinikken”. I den kommunale tandpleje har Christina Schulze været tillidsmand og filialleder, og hun har været i..

Nævn: DR skal ikke fjerne tandlægeartikel fra dr.dk

DR skal ikke fjerne eller anonymisere artiklen ’Patient fik medhold i klage – lever fortsat i smertehelvede’, som blev bragt på DRs hjemmeside, dr.dk, den 12. april 2011, ligesom DR heller ikke behøver afindeksere artiklen. Det vil sige få artiklen fjernet, så den ikke længere dukker op i for eksempel en Google-søgning. Det fastslår Pressenævnet i en afgørelse i en sag, som var rejst af Godt Smil Tandlægerne i Horsens.Artiklen fortalte historien om en patient, der havde vundet klagesager over to tandlæger – herunder Godt Smil Tandlægerne, og artiklen beskrev en navngiven patients lidelser efter behandlingsforløbet.Da patientens klagesag blev anket, blev Godt Smil Tandlægerne frifundet, da det blev fastslået, at Horsens-firmaet ikke havde forvoldt skade på patienten.Ingen grund til kritikArtiklen på dr.dk forblev tilgængelig i den oprindelige form, og tandlægefirmaet klagede..

Aarhus: Smid brillerne og se kunsten klart

Når EuroEyes holder infoaften på ARoS 26. november, kan østjyderne både høre om, hvordan de permanent kan slippe for briller ved hjælp af en ny behandlingsform samt komme gratis ind på ARoS’ museum. Den teknologiske udvikling har i de seneste år gjort det muligt at smide brillerne ved hjælp af en såkaldt linseudskiftning. Behandlingen foregår ved, at den slidte naturlige øjenlinse udskiftes med en kunstig og fuldt funktionsdygtig linse, der holder resten af livet. – Der er sket en revolution for dem, der gerne vil af med brillerne. Takket være de nyeste trifokale linser kan folk med eksempelvis alderssyn opnå et mere perfekt resultat end nogensinde før – og priserne skræmmer næppe, hvis man er vant til at købe briller med glidende overgang, fortæller Jannik Boberg-Ans, cheflæge hos EuroEyes, der er europæisk markedsleder. I Aarhus driver EuroEyes øjenklinik i hjertet af Aarhus..

Julekalendere på DR

Fra 1. december og frem til juleaften sørger DR hver dag for juleknas til både børn og voksne. Få overblikket her over DR's julekalendere Der står snart december på kalenderbladet, og for mange betyder det familiestunder og traditioner foran tv-skærmen. DR hjælper hyggen på vej med en række forskellige julekalendere for både børn, voksne og hele familien.Årets store julekalender på DR1 bliver den nyproducerede 'Tidsrejsen', som sendes hver aften kl. 19.30. 'Tidsrejsen' er en dramaserie for hele familien, hvor 'Tilbage til fremtiden' møder den romantiske komedie.Videnskabspigen Sofies største ønske er, at hendes mor og far finder sammen igen, så de kan fejre jul, som de plejer. Sofies farfar har opfundet en gyro, som han giver til Sofie. Hvis hun kan få opfindelsen til at virke, kan den bøje tid og sted - som en tidsmaskine! Mens Sofie arbejder på at..

Nye regler for sundhedspersoner, der samarbejder med lægemiddel- og medicovirksomheder

Den 1. november 2014 trådte nye regler for samarbejde mellem sundhedspersoner og lægemiddel- og medicovirksomheder i kraft. Reglerne omfatter dels aftaler/tilknytninger til en virksomhed for eksempel i form af foredrag, rådgivning eller forskning og dels økonomisk støtte i forbindelse med deltagelse i fagrelevante aktiviteter i udlandet. De nye regler betyder, at: Apotekere, læger, sygeplejersker og tandlæger skal anmelde eller ansøge om tilladelse til nye tilknytninger med lægemiddel- og medicovirksomheder, der bliver indgået den 1. november 2014 eller derefter. Se blanket Apotekere, læger, sygeplejersker og tandlæger, der havde en tilknytning til virksomhederne inden den 1. november 2014, skal inden den 1. april 2015 anmelde deres tilknytningsforhold til Sundhedsstyrelsen, hvis de ønsker at fortsætte det. Se blanket (Blanketten er den samme som i punkt 1)Sundhedspersoner og..

Nu kan katte og hunde forsikres på lige fod med mennesker

Mangler din hund eller kat en ulykkesforsikring, sundhedsforsikring, rejseforsikring eller måske livsforsikring? Tryg lancerer nu to spritnye katte- og hundeforsikringer, hvor du selv kan skræddersy de dækninger, der passer præcis til dine ønsker og dit kæledyrs behov. Fremover er det ikke bare mænd, kvinder og børn, der kan få dækket sygdomsbehandling, hvis de kommer ud for en ulykke eller får det dårligt på en rejse i udlandet. Den mulighed får katte og hunde nu også. Derudover får katte- og hundeejere mulighed for at tegne en livsforsikring, der udløser en erstatning til de efterladte, hvis deres kæledyr dør, eller de kan få hjælp til dyrets tandlægeregning, medicinudgifter og genoptræning til for eksempel massør eller kiropraktor betalt efter en skade.- Vi har længe oplevet en stor efterspørgsel fra vores kunder på skræddersyede forsikringer til deres kæledyr, som de selv..

Nye regler for personer, der samarbejder med industrien

Den 1. november 2014 ændres reglerne for sundhedspersoners samarbejde med lægemiddel- og medicovirksomheder. De nye regler betyder, at tilknytningsreglerne bliver udvidet og også omfatter medicovirksomheder og sygeplejersker. Lægers tilknytning til specialforretninger med medicinsk udstyr er også omfattet. - Apotekeres tilknytning til lægemiddel- og medicovirksomheder- Lægers tilknytning til lægemiddel- og medicovirksomheder, samt til specialforretninger med medicinsk udstyr- Sygeplejerskers tilknytning til medicovirksomheder- Tandlægers tilknytning til lægemiddel- og medicovirksomhederANMELDELSE FØR AKTIVITETMed de nye regler bliver der også indført ændringer af, hvordan samarbejdet skal meldes til Sundhedsstyrelsen, og hvilke former for samarbejde, der kræver tilladelse:Tilknytninger, der omhandler forskning (deltagelse i kliniske forsøg og afprøvninger, samt..

Akuthjælp-app er blevet endnu bedre

Den nationale akuthjælp-app er blevet opdateret på otte konkrete punkter. Opdateringerne er baseret på brugeranmeldelser, og vil blandt andet komme blinde og svagtseende til gode. Downloadet 233.000 gange Nøjagtigt et år efter den nationale akuthjælp-app gik i luften, fejrer den populære app sin fødselsdag med en større opdatering. Siden lanceringen sidste år er den gratis app blevet downloadet 233.000 gange. - Det glæder os, at så mange danskere har taget akuthjælp-app'en til sig. Med de nye opdateringer gør vi app'en endnu mere brugervenlig, blandt andre for blinde og svagtseende, siger Carl Holst (V) næstformand i Danske Regioner. Med akuthjælp-app'en kan borgere, der har brug for hjælp, blandt andet finde den nærmeste akutmodtagelse eller skadestue, det nærmeste apotek eller nummeret på lægevagten.Otte konkrete forbedringer Siden lanceringen har borgere kunne..

Pædagogisk grundbog i klinisk mikrobiologi og infektionsmedicin

I dag udkommer 4. udgave af "Klinisk mikrobiologi og infektionsmedicin" - en pædagogisk og overskuelig lærebog på dansk henvendt til en bred vifte af sundhedsprofessionelle. 4. udgave af "Klinisk mikrobiologi og infektionsmedicin" er blevet opdateret og revideret, så indholdet er helt på højde med den teknologiske udvikling, der finder sted i disse år, og som præger både profylakse, diagnostik, behandling og forståelse af patogenesen af infektionssygdomme og af mikroorganismernes egenskaber og evolution."Klinisk mikrobiologi og infektionsmedicin" er som forrige udgave yderst velillustreret, og der er lagt vægt på en god og pædagogisk fremstilling af stoffet. "Klinisk mikrobiologi og infektionsmedicin" prætenderer ikke at være en omfattende lærebog på linje med en række udenlandske lærebøger i generelle og specielle mikrobiologiske områder eller klinisk mikrobiologiske håndbøger...

22. til 24. juli: Hamlet undersøger feriegæsters helbred i Gl. Skagen

Aleris-Hamlet Hospitaler byder inden for på Ruths Hotel i Gl. Skagen til tre dage med fokus på helbredet. Ligesom hotellets gæster er både øvrige turister og skagboer velkomne til at komme forbi og få et grundigt helbredstjek. Danskerne bliver bedre og bedre til at passe på deres helbred, men alligevel er det for få, der får foretaget et helbredstjek. – De fleste går til tandlæge hvert år, men et årligt helbredstjek er ikke noget, danskerne normalt bruger ressourcer på. Det er lidt paradoksalt, når man kan have skjulte helbredsproblemer, fortæller salgschef Mette Brogaard fra Aleris-Hamlet Hospitaler, der med sin sundhedsfaglige baggrund har stor viden om forebyggende helbredsundersøgelser. For at synliggøre vigtigheden af sådanne helbredstjek har Aleris-Hamlet valgt at stille en midlertidig klinik op hos Ruths Hotel i Gl. Skagen fra tirsdag den 22...

Fair Trees slår stærke sociale rødder i Georgien

Fair Trade fortsætter med at slå stærke rødder i Georgien, hvor den europæiske juletræsproduktion henter hovedparten af sine juletræsfrø. Grundlægger af Fair Trees konceptet, Marianne Bols, og en delegation af danske og tyske Fair Trees producenter viste deres sociale engagement ved et stort donationsprogram, som fandt sted i juni i regionen Ambrolaurii.Som led i Fair Trees’ sociale arbejde blev der uddelt computere til tre Fair Trees Scholarshipstuderende, der blev uddelt et Fair Trees scholarship til en mandlig kandidat, ligesom samtlige lærere på to af de lokale skoler i regionen fik uddelt computere samt undervisningsmateriale.- Det er en stor personlig glæde at give noget tilbage til en lokalbefolkning, som i mange år har sørget for at vi kan producere frø, planter og juletræer af høj kvalitet, siger Marianne Bols, stifter af Fair Trees tilbage i 2010.Fair Trees sikrede..

Brosbøl: EU-Kommissionen skal op i gear på kemikalieområdet

EU-Kommissionen har underkendt nationale særregler for ftalater, der var på vej til at træde i kraft i Danmark. Miljøminister Kirsten Brosbøl er stærkt utilfreds og lægger nu et endnu hårdere pres på Kommissionen for skrappere regler. En dansk bekendtgørelse, som ville forbyde fire ftalater, kan alligevel ikke træde i kraft. Det sker efter, at EU-Kommissionen har vurderet, at det danske forslag er i strid med EU’s regler. Forslaget ville forbyde fire ftalater, der bruges til at blødgøre plastprodukter som badeforhæng, vinylgulve og kabler. Stofferne er mistænkt for at være hormonforstyrrende.- Det er et skridt i den forkerte retning. Jeg er på forbrugernes side. Så længe der er en sundhedsrisiko, vil jeg arbejde for, at ftalaterne udfases til fordel for bedre alternativer. Jeg vil tage sagen om hormonforstyrrende stoffer som for eksempel ftalater op med den nye kommissær så..

Det skal være let at komme til lægen

Ny undersøgelse viser dårlig tilgængelighed for borgere med funktionsnedsættelse i praksissektoren. Det skal være let at komme til sin læge eller anden behandler, og det er det ikke altid, hvis man har funktionsnedsættelse. Men en ny opgørelse af tilgængeligheden i praksissektoren i Region Hovedstaden viser, at blot 40 procent af alment praktiserende læger, 22 procent af tandlægerne og 36 procent af psykologerne i Region Hovedstaden har adgang for borgere med handicap eller midlertidig funktionsnedsættelse. Det ser Udvalget vedr. tværsektorielt arbejde i Region Hovedstaden med stor bekymring på. - Det er for dårligt, at så få private behandlere tager hensyn til folk med fx en kørestol eller krykker. Det er ikke i orden, at adgangen til behandling på den måde forskelsbehandles. Egen læge er den mest centrale sundhedsperson for mange, og det er derfor et særligt problem, når..

Uddannelsesforløb i uddannelsen til specialtandlæge

Antallet af uddannelsesforløb i specialtandlægeuddannelsen er blevet fastlagt i en ny plan for årene 2015-2019. Formålet med planen er at sikre et tilstrækkeligt antal specialtandlæger inden for de to tandlægelige specialer; ortodonti og tand-, mund- og kæbekirurgi. Planen, den såkaldte dimensioneringsplan, sætter rammerne for, hvor mange uddannelsesforløb der årligt skal opslås inden for de to specialer.FÆRRE FORLØB I ORTODONTIMed den ny dimensioneringsplan er antallet af uddannelsesforløb i ortodonti reduceret fra 9 til 7 årlige forløb, da der forventes at blive uddannet for mange specialtandlæger i ortodonti i forhold til den forventede fremtidige efterspørgsel, hvis den nuværende dimensionering på 9 uddannelsesforløb årligt fastholdes. Sundhedsstyrelsen vil senere på året udmelde fordelingen af uddannelsesforløb på de to tandlægeskoler i henholdsvis København og Århus på..

Vejledning om virksomhedsansvarlige læger og tandlæger

Sundhedsstyrelsen har udsendt en ny vejledning om virksomhedsansvarlige læger og tandlæger, for de private sygehuse, klinikker med videre, hvor læger og tandlæger foretager patientbehandling.Vejledningen uddyber den lov, der har til formål at tilgodese patienternes sikkerhed og kvaliteten af det sundhedsfaglige arbejde på private sygehuse, klinikker med videre, hvor læger og tandlæger foretager patientbehandling. Loven sikrer, at der etableres en entydig sundhedsfaglig ledelse hos den virksomhedsansvarlige læge eller tandlæge, således at det overordnede ansvar for patienternes sikkerhed og kvaliteten af det sundhedsfaglige arbejde er fastlagt.

Sundhedsuddannelserne skal på omgangshøjde med det nære sundhedsvæsen

KL præsenterer i dag et udspil, der kobler udviklingen af det nære sundhedsvæsen til indholdet i grunduddannelserne. Sundhedsuddannelserne skal geares til det nære, lyder det.”Mere specialiserede sygehuse, accelererede forløb og større fokus på rehabilitering i det nære betyder en større rolle til de kommunale sundhedsmedarbejdere. Men sundhedsuddannelserne er ikke fulgt med udviklingen. Derfor er der behov for at få dem tunet ind på det nære sundhedsvæsen.”Sådan siger Anny Winther, formand for KL’s Social- og Sundhedsudvalg, der i dag præsenterer udspillet ”Next Practice – Udvikling af det nære sundhedsvæsen gennem bedre sundhedsuddannelser”.Her kommer KL med konkrete anbefalinger til seks uddannelser – social- og sundhedsassistent, sygeplejerske, fysioterapeut, ergoterapeut, tandlæge og speciallæge i almen medicin. Fælles for anbefalingerne til de seks uddannelser er, at der er behov..

Varde Kommune: Her hjælper iPads unge udviklingshæmmede i egen bolig

Bosted NYT 46 på gaden I denne udgave af Bosted NYT kan du blandt andet læse følgende historier: [Krogen i Varde Kommune: iPads hjælper unge på vej i egen bolig]- Jeg er blevet mere tryg, når jeg selv skal tage toget på arbejde på genbrugspladsen eller til tandlægen i Esbjerg. Nu slår jeg bare op på Rejseplanen på min iPad og ser, hvornår toget går, forklarer Johnny Christian Thovtrup.Johnny er én af de 12 unge beboere på Krogen i Varde, som i starten af 2012 blev udstyret med hver deres iPad med 3G netværk. Formålet med projektet var at give de unges hjælpemidler lidt mere X-factor, så de blev motiveret til at benytte hjælpemidlerne i hverdagen.- Mange hjælpemidler er ofte klodsede og meget synlige. Tidligere oplevede vi derfor, at beboerne ”glemte” at få tingene med, og derfor ikke fik gjort det, de skulle. Men vi var overbevist om, at det ville være langt mere prestigefyldt..

Fair Trees har slået stærke rødder

På få år har Fair Trade bidt sig fast i juletræsbranchen. Den største danske producent Per Skarby har nu aftale med Dansk Supermarked og stor hollandsk kæde. For to år siden koblede juletræsproducenten Per Skarby, PS Trading A/S i Ry sig på det Fair Trees koncept, der siden 2008 har vundet indpas i juletræsbranchen, og som i dag er en del af det verdensomspændende Fair Trade-koncept.Det fortryder man ikke i det midtjyske, hvor der i år er indgået en ny og endnu større aftale med Dansk Supermarked. Nu er det ikke kun Føtex men også ved Bilka, at julekunderne kan få et Fair Tree-juletræ med hjem i stuen.- I år satser vi på at sælge 30.000 Fair Trees juletræer fra vores stadepladser ved Føtex og Bilka. Sidste år solgte vi 11.000. Vi oplever en stigende efterspørgsel både i Danmark og internationalt, siger Per Skarby, indehaver af PS Trading A/S.Europas størsteI dag er danske PS..

Udbuddet af personale i tandplejen

Udbuddet af tandlæger falder, mens udbuddet af specialtandlæger, kliniske tandteknikere og tandplejere stiger frem mod 2035. Det viser en ny prognose, som Sundhedsstyrelsen har udarbejdet i samarbejde med Tandplejens Prognoseudvalg. Tandplejeprognosen består af en prognose for det forventede antal af tandlæger, specialtandlæger, tandplejere og kliniske tandteknikere i perioden 2013-2035 samt en beskrivelse af udviklingen på tandplejeområdet i perioden 2001-2012. Desuden præsenteres mulige vækstscenarier inden for faggrupperne.DET FREMTIDIGE UDBUD AF TANDPLEJEPERSONALE FREM MOD 2035:Udbuddet af tandlæger forventes at falde med 17 procent. Efterspørgslen på tandlæger forventes ligeledes at falde, men det forventes, at faldet i antal tandlæger sker hurtigere end faldet i efterspørgslen.Udbuddet af specialtandlæger i tand-, mund- og kæbekirurgi forventes at stige med 74 procent. Der..

Netsalg af ulovlige tandblegemidler stoppet

Flere danske webshops har solgt ulovlige tandblegemidler på internettet til de danske forbrugere. Miljøministeren sætter ind overfor handlen. Ni ud af de 35 tandblegemidler, som Kemikalieinspektionen har undersøgt, indeholdt mere brintoverilte end den tilladte grænse. Noget som i værste tilfælde kan give skader, hvis forbrugeren ikke følger brugsanvisningen nøje og er meget forsigtig med doseringen.Lovovertrædelsen har fået Miljøstyrelsen til at udstede et salgsstop til de pågældende forhandlere. På trods af salgsforbudet er en forhandler dog fortsat med at sælge de ulovlige blegemidler og er derfor blevet meldt til politiet.- Danskerne skal have tryghed for, at der ikke er skadelige stoffer i de produkter, de køber på nettet. Derfor skrider vi også ind, når virksomhederne sælger varer, som ikke overholder reglerne, siger miljøminister Ida Auken.En ny lovgivningI november sidste..

Øjenklinik flytter fra Købmagergade til Søborg

EuroEyes? klinik på Strøget følger nu Aleris-Hamlet Hospitaler til den tidligere tv-by i Gyngemosen ? hvor privathospitalet sidste år samlede sine storkøbenhavnske afdelinger. Sidste efterår flyttede Aleris-Hamlet Hospitaler alle medarbejdere fra Frederiksberg til afdelingen i Søborg, der blev udvidet til Nordens største privatejede hospital med over 400 ansatte og et areal på 9.000 m2. Ny flytter EuroEyes med alt sit højteknologiske apparatur fra øjenklinikkerne på Købmagergade og Frederiksberg til samme adresse i den tidligere tv-by på Gyngemose Parkvej.Oplagte synergimuligheder? Samarbejdet giver en lang række oplagte synergimuligheder. Aleris-Hamlet og EuroEyes er stærke brands, som passer godt sammen, og eksponeringen over for hinandens patienter samt mulighederne for fælles markedsføring er oplagte. Vi passer ideelt ind på et stort privathospital med topmoderne faciliteter, siger..

Ring 1813 når din tandlæge holder lukket

Har du fået tandskader eller akut opstået tandpine uden for din egen tandlæges åbningstid, skal du fremover ringe til Akuttelefonen 1813.Hvis tandlægen holder lukket En tandskade kan opstå hele døgnet rundt. Og en slem tandpine kan komme pludseligt og gøre rigtig ondt. Men hvad gør du, hvis tandlægen holder lukket? Fremover skal du ringe til Region Hovedstadens Akuttelefon 1813, hvor der sidder personale klar til at hjælpe dig. Det sætter Region Hovedstaden i dag fokus på med en række avisannoncer.Målet er at gøre regionens borgere opmærksomme på, at Akuttelefonen 1813 kan hjælpe borgerne til dette rette tilbud. Også når det gør ondt i tænderne. Er din tandskade akut og behandlingskrævende, bliver du via 1813 henvist til Tandlægevagten. Samler alt på ét sted Fra 1. januar 2014 bliver det endnu nemmere at få hjælp. Her samler Region Hovedstaden nemlig alle akuttilbud under én hat og..

Øjenhospital flytter fra Frederiksberg til Søborg

EuroEyes? danske hovedklinik, der indtil efteråret delte adresse med Aleris-Hamlet på Frederiksberg, følger nu privathospitalet til den tidligere tv-by i Gyngemosen ? hvor Aleris-Hamlet i september samlede sine storkøbenhavnske afdelinger. I efteråret flyttede Aleris-Hamlet Hospitaler alle medarbejdere fra Frederiksberg til afdelingen i Søborg, der blev udvidet til Nordens største privatejede hospital med over 400 ansatte og et areal på 9.000 m2. Kun EuroEyes Frederiksberg, der er grundlagt i 1997 og blandt Danmarks største klinikker for synskirurgi, blev dengang tilbage i den tidligere kapselfabrik på H.V. Nyholms Vej. Nu får de to virksomheder imidlertid atter fælles adresse. I uge 27 flytter øjenklinikken således alt sit højteknologiske apparatur til Aleris-Hamlet Hospitaler i den tidligere tv-by på Gyngemose Parkvej.Oplagte synergimuligheder? Samarbejdet giver en lang række oplagte..

Autorisation af sundhedspersoner fra tredjelande

Den 16. maj 2013 er en ny bekendtgørelse trådt i kraft om autorisation af visse sundhedspersoner, der er statsborgere i og/eller uddannet i lande uden for EU/EØS.Med bekendtgørelsen sammenskrives de gældende vejledninger om autorisation og prøveansættelser af en række sundhedspersoner uddannet i udlandet. Samtidig bliver der indført et krav om, at de pågældende sundhedspersoner skal bestå en prøve i sproglige/kommunikative kompetencer (dansk sprogtest). Sprogtesten er på niveau 3 og skal bestås med karakteren 10 som minimum i prøven ?mundtlig kommunikation?, og karakteren 7 som minimum i henholdsvis prøven ?læseforståelse? og prøven ?skriftlig fremstilling?. Det svarer til, hvad der allerede i dag gælder for læger og tandlæger.En sundhedsperson, som på nuværende tidspunkt har opnået Sundhedsstyrelsens godkendelse til at kvalificere sig til varig autorisation, kan indtil den 15. maj 2014..

GrapeDesign melder klar til eksport

Det københavnske design studio GrapeDesign har de seneste år været gennem en rivende udvikling og gør nu klar til et eksportfremstød. Det hele startede i 2005. Den gang var navnet total2office og den bærende ide at lave turnkey kontorindretninger. Siden spirede interessen for godt design og i 2010 blev der bekendt kulør med et navneskifte til GrapeDesign. Med Grape tænkes der på vindruer.Symbolikken er, at man kan købe en enkelt ?design drue? eller hele klasen; altså den komplette indretning. Således dedikeret til godt design formulerede GrapeDesign et helt nyt idegrundlag. Nu var den bærende ide bedre og smartere design til virksomheder. I september 2011 designede Christian Nygaard en eksklusiv iPad gulvstander i Corian® og rustfrit stål. Det blev det første produkt i Impact serien. En produktserie der nu tager sit udgangspunkt i at forbedre oplevelsen i virksomheders kundeområder...

For Godt Til At Være Sandt?

I otte programmer tester DR, om reklamerne holder, hvad de lover.Thomas Buch-Andersen er værten, der i et spritnyt forbrugerprogram tager reklamerne på ordet. For kan forbrugerne mon stole på det, når Colgate lover "hvidere tænder på en uge"?Når Clever lover, at deres ladenetværk til el-biler dækker hele Danmark? Vichy lover finere halskontur, tydeligere kæbelinje og en spændstigere kind - holder det? Og indeholder en pølse fra Gøl mere kød end de fleste? Eller er det mon for godt til at være sandt?Programmerne dissekerer reklamerne og efterprøver påstandene med testpersoner, testhunde, analyser og ekspertvurderinger. Producenterne får selvfølgelig mulighed for at kommentere på programmernes undersøgelser, og det tilbud tager de fleste imod. Uanset om de stiller op til interview eller ej, får de alle et nyt reklameslogan forærende, som 'For Godt Til At Være Sandt?'-redaktionen har..

Ældres tænder digitaliseres

Mange ældre danskere får tilskud fra kommunen til at gå til tandlæge. En proces, der indtil i dag har været båret frem af pen, papir og frimærker. Sammen med en håndfuld kommuner har it-virksomheden KMD netop udviklet en ny it-løsning, der erstatter de manuelle procedurer. Løsningen tages i brug fra 1. marts ? og allerede nu er der brede smil over de nye muligheder hos kommunerne.Kommunerne er i fuld gang med borgernes digitale selvbetjening. Anmeldelse af flytning, udstedelse af sygesikringskort mv. Enkelte processer foregår dog stadig ganske manuelt ? og ganske upraktisk, hvis man spørger de forskellige parter. - Vi har gennem et stykke tid haft dialog med en række kommuner om hvilke områder, som stadig er præget af tidsrøvende manuelle processer. Her kom helbredstillæg herunder tilskud til tandlægebehandling op som et helt oplagt område, fortæller Birgit Stausholm, senior solution..

Sammenlægning af Sundhedsstyrelsens offentlige registre

Sundhedsstyrelsen har lettet vejen til oplysninger om sundhedspersoner og om private behandlingssteder, herunder kosmetiske behandlingssteder. Der er nu ét fælles register med en fælles søgeflade i stedet for de tidligere registre: Sundhedsstyrelsens autorisationsregister, tilsynsliste, register over kosmetiske behandlere og kosmetiske behandlingssteder samt register over private behandlingssteder.Med sammenlægningen kan brugerne få et sammenhængende billede af sundhedspersoner og behandlingssteder, og det er dermed ikke længere nødvendigt at skulle søge i flere registre for at få den samlede information.Præsentation af oplysningerne i det nye fælles register:Autorisationsoplysninger Registeret indeholder oplysninger om alle, der har modtaget en autorisation fra Sundhedsstyrelsen. Blandt de oplysninger, der kan findes, er: navn, faggruppe, autorisationsdato, autorisationsID samt..

Epileptikere kan se frem til at få dækket tandskader

Hvis uheldet er ude, og en epileptiker kommer til skade med sine tænder ved et epileptisk anfald, kan han eller hun se frem til at blive gratis behandlet for sin tandskade. Folketinget har i dag 1. behandlet et lovforslag, som vil give epileptikere ret til gratis tandbehandling, hvis de har ødelagt deres tænder som følge af et epileptisk anfald. "Epileptikere, der uforskyldt kommer alvorligt til skade med deres tænder, kan i dag komme til at stå med meget store tandlægeregninger, som de kan have svært ved at betale. Det synes jeg ikke er rimeligt. Derfor er jeg også glad for, at vi med det her lovforslag gør det muligt for epileptikere at få lavet deres tænder gratis, hvis de har fået tandskader ved et epileptisk anfald", siger sundhedsminister Astrid Krag. Det forventes, at lovforslaget kan træde i kraft 1. februar 2013.